کمک نکردن در کارهای منزل و مشکلاتی که در رابطه به وجود میاورد!

کمک نکردن در کارهای منزل
برخی از مردان ایرانی که متاسفانه تعدادشان هم کم نیست، بر این عقیده هستند که زن، مسئول کارها و وظایف منزل است و آنها صرفا وظیفه کسب درآمد و مدیریت اقتصاد خانه را بر عهده دارند.
شاید این باور کمک نکردن در کارهای منزل در ظاهر درست باشد، اما برای زندگی امروزی کاربرد ندارد. درواقع یکی از باورهای قدیمی و غلط، همین نحوه تقسیمکار در منزل است. باید این نکته را در نظر گرفت که کارهای منزل هم بهاندازه کارهای اقتصادی بیرون از منزل، بااهمیت و سخت است.
کار کردن یک مرد در خانه، چند هدف را تامین میکند. کار کردن مرد در منزل، نه به خاطر انجام دادن یک وظیفه نسبی، بلکه به سبب تحکیم رابطه زوجین، ایجاد هدف مشترک، توجه به همسر، ایجاد حس قدردانی و محبت در وجود همسر و… میباشد. درواقع انجام کار منزل و همکاری با همسر، فراتر از تنها یک کار فیزیکی است! و کمک نکردن در کارهای منزل نیز عکس این موارد را شکل میدهد.
غُر نزنید. با او صحبت کنید

بسیاری اوقات خانمها از همسرشان برای کمک نکردن در کارهای منزل شکایت دارند. آنها پس از تلاش متمادی برای محول کردن کارهای خانه به همسرشان، ناامید و درمانده میشوند و تنها به غُر زدنهای متمادی میپردازند. درواقع غر زدن هیچ تاثیری بر کمک نکردن در کارهای منزل ندارد. اینکه هر از چند گاهی خسته و عصبانی میشوید و شروع به غر زدن میکنید، همسرتان را ترغیب به انجام کارهای خانه نمیکند. با این کار تنها احتمال همکاری همسرتان را کمتر میکنید. پس اولین کار متوقف کردن غر و انتقاد مداوم از همسر است.
بهتر است با همسرتان در زمانی مناسب و با چهارچوبهای ارتباط مؤثر، در این باره صحبت کنید و برای او در مورد کارهای خانه توضیح دهید. بیان کنید که بیش از انجام کارهای خانه، به همدلی و همکاری او نیاز دارید و همکاری در کارهای خانه نشاندهنده عشق او به شماست تا رویه کمک نکردن در کارهای منزل تغییر نماید.
از همسرتان بخواهید که خودش تعیین کند که در چه بخشهایی و به چه میزانی قصد همکاری در کارهای خانه را دارد. به بیانی دیگر، انتخاب را به او محول کنید تا با توجه به تواناییهای خود همکاری را شروع کند. اگر پس از مدتی آن کارها انجام نشد، درزمانی مناسب از او بپرسید که لازم است نوع کاری را که خود انتخاب کرده است را تغییر دهد و یا خیر؟ در واقع زمانی که یک کار را شما به همسرتان می گویید ممکن است احساس ریاست او ( گذشته از اینکه این احساس درست است یا خیر )، خدشه دار شود و همین سبب مخالفت و عدم همکاری در کارهای خانه شود.
تفاوتهای مردانه و زنانه را بپذیرید

مردان تفاوتهای بنیادی بسیاری با زنان دارند. یکی از این تفاوتها در دقت دید است. اگر به یک مرد بگویید که خانه را جارو کند، او بسیاری از خرده آشغالهایی که بر روی زمین وجود دارد را نمیبیند. حتی ممکن است منکر کثیف بودن خانه شود. پس پیش از محول کردن کار به همسرتان، از دید او نیز به موضوع نگاه کنید و توقع نداشته باشید که کارها همانند مهارتهای خودتان و با همان دقت و کیفیت انجام شود.
تغییر دادن باور کمک نکردن در کارهای منزل خود اهمیت بالایی دارد.
رفتار مرد پس از انجام یک کار موفقیتآمیز در منزل، لازم است تقویت و تثبیت شود. سعی کنید با قدردانی از او و ابراز کلمات محبتآمیز، همکاری در خانه را در وجودش تثبیت کنید. فراموش نکنید که این تشکر میتواند یک رفتار رمانتیک نیز باشد.
پس از اینکه همسرتان کاری را انجام داد، از او انتقاد نکنید. تذکر ندهید و نحوه انجام درست کار را آموزش ندهید. او یک مرد ایرانی است و تا همینجا هم که چند بشقاب شسته است، برای شروع کافی است. بهتر است لکههای بشقاب، یا بخشی که هنوز جارو نشده است را فعلا نادیده بگیرید. درواقع بهتر است به او تا مدت زیادی فرصت اشتباه کردن بدهید. همچنین مواظب باشید که جلوی چشم او مجدد خانه را جارو نکشید و یا ظرفها را نشویید. این کارها نیز همان معنی انتقاد را میدهد.
نوشته از ” امیر شیرین زاده “
بخشی از کتاب ” مشکلات رایج زوجین “