مشاوره قبل از ازدواج را جدی بگیرید.

مشاوره قبل از ازدواج را باید جدی گرفت. متاسفانه آمارهای ارایه شده توسط سازمان ثبت و احوال، نشان دهندهی افزایش فزایندهی آمار طلاق است. قابل ذکر است که این آمار، فقط به طلاقهای قانونی می پردازد؛ در بسیاری از مواقع، ممکن است طلاق، به شکلهای دیگری بین زوجین اتفاق افتد. مانند طلاق عاطفی، طلاق جنسی و غیره. در سایر شکل های طلاق، زوجین از منظر قانونی با یکدیگر زن و شوهر هستند اما از بعد عاطفی و جنسی، باهم رابطه ای ندارد. در این حالت احتمال خیانت، روابط فرا زناشویی و غیره بیشتر می شود. همچنین فرزندان در این خانوادهها شرایط خوبی را تجربه نخواهند کرد. چرا که روابط سرد پدر و مادر و ناراحتیهای مکرر، سبب ایجاد محیطی نامناسبی برای رشد می شود.
اما اگر عمیقتر بخواهیم بررسی کنیم، متوجه میشویم که ریشهی بسیاری از طلاقها، به انتخابهای غلط باز میگردد. انتخاب غلط شریک زندگی، مشکلات بسیاری را از نظر روحی و عاطفی برای طرفین به وجود می آورد. همچنین در مواقعی که زوجین، با عجله پس از ازدواج، بچهدار می شوند، احتمال حادتر شدن این مساله وجود دارد که در این صورت، فرزندی را نیز وارد این معادله پیچیده میکنند. در ادامه چند دلیل را برای جدی گرفتن مشاوره قبل از ازدواج بیان میکنیم. لازم به ذکر است که در صورتی که توانایی مراجعه حضوری روانشناسی را ندارید، می توانید مشاوره قبل از ازدواج را به صورت مشاوره ازدواج تلفنی انجام دهید.
آیا انتخاب کردن را آموخته اید؟
متاسفانه باید ذکر کنم که بسیاری از افراد را میشناسم که انتخاب کردن را نیاموختهاند. به بیانی دیگر این افراد نمیدانند چگونه باید انتخاب کنند و یا چه کسی را انتخاب کنند و اصلا چه معیارهایی برای انتخاب همسر مناسب وجود دارد.
به دلایل متفاوتی افراد در انتخاب ضعفهای جدیای دارند. مانند عدم شکلگیری هویت، اضطراب، مشکلات شخصیتی، نداشتن معیارهای مشخص برای انتخاب، عدم شناخت کافی از خود، کمال گرایی و غیره. افرادی که انتخاب کردن را نیاموخته اند، به طور متناوب انتخاب های غلط و نادرست انجام خواهند داد.
آنچه را که شما نمیبینید، یک روانشناس مجرب به راحتی میبیند.
گاهی لازم است فردی که از نظر احساسی، درگیر رابطهی شما و معشوقهتان نیست، شرایط را بررسی کند. فردی که بیرون از دایرهی این رابطه قرار دارد و می تواند مشکلات را از بیرون ببیند. شاید باورتان نشود، اما آنچه را که شما در یک رابطهی چند ساله متوجه نمیشوید، یک روانشناس زبده در چند جلسه، متوجه می شود. همچنین می توان از تست های شخصیتشناسی استفاده کرد تا جنبههای پنهان شخصیت هر دو طرف مورد بررسی قرار گیرد و چالشهای احتمالی برطرف گردند. این تستها در کنار جلسهی مصاحبه، به میزان زیادی میتواند نقش پیشگیری را ایفا کند.
آیا آماده ازدواج هستید؟
متاسفانه در برخی مواقع، افراد بر اساس باورهای نه چندان صحیح و یا با کولهباری از عقدههای ناشی از رویاهای تحقق نیافته، تصمیم به ازدواج میگیرند. ممکن است فرد مشکلاتی را در خانهی پدری داشته باشد، و برای فرار از این مشکلات تن به ازدواج دهد؛ یا هنوز به بلوغ مناسب برای ازدواج نرسیده باشد؛ چرا که رشد فکری و اجتماعی، یکی از پیشنیازهای یک ازدواج موفق است. یک روانشناس، با بررسی گذشتهی هر دو طرف می تواند بررسی کند که آیا شما و پارتنرتان، آماده ازدواج هستید یا خیر؟
آیا می توانم از مشاوره ازدواج تلفنی استفاده کنم؟
هر چند هیچ امری مانند مشاوره ازدواج به صورت حضوری در مرکز مشاوره ازدواج نمی شود، اما باید پذیرفت که مشکلاتی نظیر مسافت و همچنین هزینه بالای این موضوع، استفاده از فضاهای مجازی و مشاوره ازدواج تلفنی را توجیه می کند. پیشنهاد ما در بعد اول این است که اگر امکان مشاوره قبل از ازدواج حضوری را دارید، آن را انجام دهید و در صورتی که امکان مشاوره ازدواج حضوری را ندارید، از امکاناتی نظیر مشاوره ازدواج تلفنی استفاده کنید.
نتیجه گیری مقاله مشاوره قبل از ازدواج:
ازدواج همانند یک چاقوی دو لبه است. برای برخی، زندگی را مبدل به بهشت و برای برخی، زندگی را جهنم میکند. در بسیاری مواقع میتوانید با پیشگیری از انتخابهای غلط، جلوی بروز مشکلات احتمالی بعدی را بگیرید. مشاوره ازدواج را باید جدی گرفت.
آمار بالای طلاق آنقدر نگرانکننده هست که نخواهیم موضوع مشاورههای پیش از ازدواج را جدی نگیریم. پیش از اینکه رابطهی جدیای آغاز کنید، حتماً با روانشناس مورد اطمینان خود، مشورت کنید. فراموش نکنید که انتخاب نکردن، بهتر از انتخاب اشتباه است.