شخصیت های دارای اختلال به چه علت جذاب هستند؟

شخصیت های دارای اختلال به دلایل مختلفی برای برخی از اشخاص جذابیت زیادی دارند. از عوامل موثر در جذب به شخصیت های دارای اختلال میشود به چند مورد اشاره کرد که بیشتر از بقیه دلایل موجب انتخاب و جذب افراد به شخصیت های دارای اختلال شده است. این آگاهی ها به جوانان کمک میکند تا در انتخاب خود قبل از ازدواج با دقت بیشتری عمل نمایند.
مهم ترین عوامل جذب به شخصیت های دارای اختلال
از مهم ترین عوامل جذابیت شخصیت های دارای اختلال میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- سعی در پر کردن خلاءهای وجودی
- میل به ناجی بودن و یا رام کردن شخص سرکش
- احساس خودکمبینی و بیارزشی
- انتخاب براساس جذابیتهای ظاهری
در ادامه به بررسی موارد اشاره شده در بالا به طور مفصل میپردازیم

۱- افرادی که همواره به دنبال پر کردن خلاءهای وجودی خود هستند
دلایل جذب به شخصیت های دارای اختلال این است که گاهی افراد جذب خصوصیتی در فرد مقابل میشوند که احساس میکنند خودشان فاقد آن ویژگی میباشند. به عنوان مثال ممکن است یک شخصیت درونگرا، محافظهکار و کسلکننده، عاشق فردی هیجانطلب، ریسکپذیر و جسور شود و یا شخصی که بسیار منظم، خشک جدی و محتاط میباشد جذب فردی بیخیال و بینظم و بیبرنامه شود و یا فردی برونگرا، پرحرف و فعال، جذب شخصی درونگرا، کم حرف و منفعل شود.
در ابتدای امر ممکن است این جذابیت تضاد و متفاوت بودن افراد با یکدیگر باعث کشش آنها به سمت یکدیگر شود، اما به تدریج پی میبریم که در نهایت ما با فردی سازگاری بهتری خواهیم داشت که هماهنگی شخصیتی بیشتری با او داریم.
ممکن است صفاتی که جذب آنها شده باشید نشان از یک اختلال شخصیت در فرد مورد نظر باشد اما به هیچ عنوان نگران نباشید و وسواس به خرج ندهید. این نکتهها نباید در شما این حساسیت را ایجاد کند که با وجود هر یک از این ویژگیهای ذکر شده، حدس بزنید شخص مقابل جزو شخصیت های دارای اختلال میباشد.
تشخیص اختلال شخصیت، کاری بسیار ماهرانه و تخصصی میباشد، ما در اینجا فقط قصد آگاهی دادن، جهت عدم انتخاب شتابزده را داریم تا پس از کسب مهارت در انتخاب، با نظر مشاور متخصص اقدام به ازدواج نمایید تا کمتر شاهد پایان نافرجام زندگیهای کوتاه مدت باشیم.
٢- میل به ناجی بودن از علل جذابیت شخصیت های دارای اختلال
از دلایل جذب به شخصیت های دارای اختلال ، گاهی برخی افراد همواره جذب اشخاصی میشوند که شخصیت ضعیف دارند یا به نوعی در زندگی شکستخورده محسوب میشوند. آنها میخواهند در حقیقت نوعی ناجی برای شخص شکستخورده باشند و بتوانند با قدرت خود او را تحت تأثیر قرار دهند. (افرادی که از روابط گذشتهشان زخم خوردهاند و یا اتفاقات ناگوار آنها را به زمین زده است). در حقیقت میل به ناجی بودن از دلایل جذب به شخصیت های دارای اختلالات شخصیتی می باشد در حالی که خودشان در نهایت به دردسر خواهند افتاد.
گاهی این افراد برای رام کردن افراد سرکش وارد رابطه میشوند. در حقیقت اقدام به درمان، مراقبت، رام کردن و نجات دادن، به آنها، نوعی احساس هویت میدهد. اما این حقیقت را باید در نظر داشته باشید اگر قصد دارید شخص را تغییر دهید و یا ویژگی بازنده بودن همیشگی او را ترمیم کنید خود را درگیر کار طاقتفرسایی کردهاید که امید اندکی در آن است. فرد همیشه بازنده، حس دلسوزی و مراقبت شما را با شکستهای متوالیاش برمیانگیزد و گویی خود کاری میکند که هیچ وقت در کاری موفق نشود. او در اصل میخواهد توجه شما را به سمت خودش معطوف دارد. این مورد یکی از مهم ترین عوامل جذابیت شخصیت های دارای اختلال برای فرد میباشد.

٣- احساس خودکمبینی و بیارزشی از علل جذابیت شخصیت های دارای اختلال
از دلایل جذب به شخصیت های دارای اختلالات شخصیتی آن است که گاهی افراد خود را کوچک و حقیرتر از آن میدانند که بخواهند شریک خوب و سالمی را برای خود انتخاب کنند. آنها هدفشان از ایجاد ارتباط آن است که فقط بتوانند شخصی از جنس مخالف را بیابند که با آنها باشد. حال اگر مشکل یا مسالهای هم داشته باشد مهم نیست. فقط رابطه وجود داشته باشد، زیرا از تنهایی خیلی بهتر است!
احتمالاً نشانههای شخصیت وابسته در وجود آنها باعث این شکلگیری رفتار میباشد این گونه افراد حاضرند تن به هر حقارتی بدهند، از آرزوها و تمایلات خود بگذرند و از حقوق خود چشمپوشی کنند، دست به هر کاری میزنند تا شخص مقابل را راضی نگه دارند و معمولاً در رابطههایشان بسیار مورد آسیب و آزار قرار میگیرند، زیرا حس میکنند اگر برخلاف میل شخص مقابل رفتار کنند او را از دست خواهند داد. اعتماد به نفس پایین از جمله مهم ترین عوامل انتخاب شخصیت های دارای اختلال به عنوان شریک زندگی میباشد.
۴- انتخاب براساس جذابیتهای ظاهری
از دیگر دلایل جذب به شخصیت های دارای اختلال ممکن است افراد به قدری شیفته خصوصیات ظاهری و جذابیتهای شخص مورد نظر شوند که حتی علائم آشکار وجود اختلال شخصیت فرد به نظرشان نیاید. این افراد، افرادی سطحینگر هستند که جنبههای بیرونی از جمله صورت زیبا، قد بلند، چشمان فریبا، خوشصحبتی، خوشلباسی و اندام جذاب و ظاهر در حقیقت فریبنده، آنها را مدهوش میکند به نحوی که توجهی به دیگر مسائل شخصیت فرد مورد نظر ندارند یا در واقع نمیخواهند داشته باشند و چشم خود را به روی نشانهها و علائم مورد نظر میبندند، اما متأسفانه پس از گذشت مدت زمان کوتاهی جذابیتهای اولیه کمرنگ شده و ویژگیهای مشکلساز در شخص دارای اختلال، بیشتر جلب توجه میکند.
پس رابطه آنها کمکم به سمت جدایی و نارضایتی پیش خواهد رفت. لذا بهتر است برای انتخاب فرد مورد نظر از روی ویژگیهای ظاهری تصمیم عجولانه نداشته باشیم و تعمق و توجه بیشتری به موارد هشداردهنده نشان دهیم.